Barátság vs. Kritika

2008.09.19. 23:13

 

HELP for my FRIEND

 

A kritika a vezetés, illetve a hatalom gyakorlásának egyik formája. Ami nem más, mint kísérlet arra, hogy előre megfontolt módon befolyásoljuk az eseményeket. Azért bírálunk, hogy megváltoztassuk valakinek az életét. Természetesen a befolyásolásnak nem egyetlen s nem is a legmagasabb rendű módja a kritika. Lehet befolyásolni példával, javaslattal, példázattal, jutalmazással, büntetéssel, tiltással vagy engedélyezéssel, tapasztalat révén, szervezéssel stb. A hatalom gyakorlásáról köteteket lehetne írni. Mi azonban beérjük azzal, hogy azt mondjuk: aki szeret egy másik embert, annak gyakorolnia kell ezt a művészetet, mert ha valakit érdekel egy másik ember lelki fejlődése, akkor fel kell készülnie arra, hogy az adott pillanatban a lehető legmegfelelőbb módon segítse azt elő.”

 

Ma elbeszélgettem bnőmmel, CSAK azért, hogy picit segítsem, mert szerintem kissé le van maradva lelki fejlődés szintjén.. ( még nálam is jobban) Úgyhogy elég erősen kritizáltam őt(ami egyébként nekem nem szokásom..) , kb fél órával ezelőtt..  Egy pillanatra átfutott az agyamon a , hogy örökre besértődik mert azt hiszi hogy rosszat akarok neki és annyi kész passz.. de azthiszem sikerült nála mégis valamit elérnem.. Remélem nem megint csak bólogat hülyén , mint aki elfogadta a tanácsom, hanem ténylegesen meg is fontolja, átgondolja stb. Mert most az egyszer nem mondtam hülyeséget úgy gondolom xD .. Nem tudom miért van , de ha embereken kell segítenem , mindig jó tanácsot tudok mondani, és rengeteget tudok filozofálni meg minden, és jókat is mondok, meg átlátom mások helyzetét, de ezt a saját életemben nem tudom ugyanígy csinálni. Olyankor mintha teljesen leblokkolnék.., pedig biztos jó tanácsot adnék önmagamnak XD Na szal eléggé idegesített, hogy V.-nek (bnő)  akármit mondok , egyik fülén be a másikon ki. Ha meg valami olyat mondok, akkor napokon keresztül faggat, hogy miből gondolom azt amit mondtam.. xD és arra ált. sose tudok válaszolni :D pedig nem mondok neki sose gyökérséget, ha mondok vmit azt komolyan gondolom. Röviden annyit még így a végére, hogy remélem megmarad valami az agyában , mert tényleg az ő érdeke lenne..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innocence.blog.hu/api/trackback/id/tr16672234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása